1 středně velkou dýni
Hokaido
3 lžíce olivového oleje
plátek
másla
pár stroužků česneku
1
cibuli
asi 1l zeleninového vývaru
sůl dle
chuti
zakysaná smetana
opražená slunečnicová semínka na
dochucení
dýňový olej na ozdobu a dochucení
Česnek oloupeme a nakrájíme. Můžeme klidně nahrubo - směs se bude mixovat. Na olivovém oleji a másle česnek osmahneme,přidáme nakrájenou cibuli. Poté přidáme kusy dobře omyté dýně, zbavené semínek uvnitř. Dýni Hokaido není třeba při jakékoliv tepelné úpravě zbavovat slupky.
Vše zalijeme zeleninovým vývarem tak, aby byly kusy dýně ponořené. Vaříme asi 25 minut, do
změknutí dýňové slupky. Vše poté rozmixujeme ponorným mixérem. Můžeme dle chuti lehce přisolit. Teď
už jen přidáme smetanu. Čím tučnější, tím lépe bude chutnat a také z toho důvodu, že ta nejtučnější
se zcela jistě nesrazí. Podle chuti nastrouháme do polévky muškátový oříšek. Do hotové polévky
kápneme dýňový olej a dáme lžíci opražených slunečnicových semínek.
návštěvníků stránky | |
---|---|
celkem | 38 354 |