Sladkokyselé meruňky
1 kg zralých, pevných meruněk
¼ l octa
¼ l vody
150 g pískového cukru
kousek celé skořice, badyán, půl lžičky anýzu a nového koření
1 malá feferonka
Opláchnuté meruňky rozpůlíme,pecky vyjmeme. Do kastrolu nalijeme odměřený ocet, vodu a cukr a uvedeme do varu. Po částech přidáváme meruňky a krátce povaříme. Do nálevu přidáme koření a nakrájenou feferonku a 5 minut zvolna vaříme. Vložíme zpět ovoce, prohřejeme, ještě horké naplníme do čistých skleniček, upevníme víčky, obrátíme dnem vzhůru a necháme do vychladnutí. (Já pro jistotu zavařuji.)
Podáváme k masovým minutkám.
návštěvníků stránky | |
---|---|
celkem | 38 362 |